Vergoedingen

Fysiotherapie is een van de meest gekozen dekkingen in het aanvullend pakket van zorgverzekeringen. Deze wordt vergoed conform de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar. Daarnaast hangt de vergoeding van fysiotherapie uit het basispakket van de leeftijd van jou als patiënt en of je een aandoening hebt die op de chronische lijst aandoeningen staat.

 

Vergoedingen 2020

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2020 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars. Je vindt hier alle informatie.

 

Wordt mijn behandeling wel vergoed?

Door de samenwerking met Fitt BV en FYSIO Eibergen kan ProFys gebruik maken van de contracten die deze twee partners hebben afgesloten met de meeste zorgverzekeraars. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar dan wordt fysiotherapie en/of manuele therapie vergoed conform je polisvoorwaarden. Voor een overzicht van alle vergoedingen per verzekeraar willen wij je graag verwijzen naar de bijbehorende polisvoorwaarden.
Indien je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee wij een overeenkomst hebben, dan brengen wij het tarief dat met je verzekeraar is overeengekomen in rekening. Ben je verzekerd bij een zorgverzekeraar waarmee wij géén overeenkomst hebben, dan brengt ProFys zijn eigen tarieven in rekening.

 

Uitzondering op de regel – chronische aandoeningen

De vergoeding van fysiotherapie uit het basispakket hangt ook af van het feit of je een aandoening hebt die op de chronische lijst aandoeningen staat. Alleen verzekerden met een chronische aandoening krijgen vanaf de 21ste behandeling de kosten vergoed. Heb je een chronische aandoening? Dan kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor de vergoeding van de eerste 20 behandelingen. Als je geen chronische aandoening hebt, valt de dekking altijd onder de aanvullende verzekering. Enkele aandoeningen die op de chronische lijst staan, zijn:

  • Ruggenmergaandoening;
  • Multipele sclerose (MS);
  • Spierziekte;
  • Whiplash;
  • Frozen shoulder;
  • Progressieve scoliose;
  • Myasthenia gravis.

Bovenstaande chronische aandoeningen zijn slechts een greep uit het gehele overzicht. Bekijk hier het totaaloverzicht van alle chronische aandoeningen.

 

Fysiotherapie tot 18 jaar

Naast de uitzonderingen met betrekking tot chronische aandoeningen, gelden ook voor kinderen tot 18 jaar gelden andere regels. De eerste 9 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Is de klacht nog niet verholpen dan worden de volgende 9 behandelingen ook nog vergoed. Vanaf de 19e behandeling vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie meer en heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitzondering zijn kinderen met een chronische aandoening; dan worden alle behandelingen vergoed. Wel moet de chronisch aandoening staan op de lijst met chronische aandoeningen.

 

Contracten met zorgverzekeraars

Hieronder zie je een lijst van de zorgverzekeraars waarmee FYSIO Eibergen contracten heeft afgesloten. Staat jouw verzekeraar er niet tussen op deze lijst? Informeer ons daar dan over. De mogelijkheid bestaat dan dat er alsnog een overeenkomst met de desbetreffende verzekeraar wordt aangegaan, voor jouw en ons gemak!

 

Agis IZZ
AnderZorg Menzis
Avero Achmea N.V. Univé
CZ Groep (CZ, Delta Loyd en Ohra) Nedasco ASR
De Amersfoorstse Nedasco Assuradeuren (VGZ)
Ditzo NedascoAvero
DSW UA NV Ongevallen en Ziektekostenverzekering OZF
FBTO NV Zorgverzekeraar UMC
Fortis/Amersfoortse ONVZ
IAK (ASR) OWM Salland
IAK (Avero) PNO
IAK (VGZ) Stad Holland (DSW)
Interpolis Stichting Ziektenkostenverzekering Krijgsmacht
IZA Turien& Co Assuradeuren (VGZ)
IZA VNG Gemeenten TurienAvero
Univé
VGZ
VVAA Schadeverzekering
Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen
Zorg en Zekerheid

 

Declaraties

Door de voortschrijdende communicatietechnologie is het in steeds meer gevallen mogelijk om de declaratie voor verzekerden direct met de zorgverzekeraars af te handelen. Dit geldt uiteraard alleen voor de verzekeraars waarmee wij een overeenkomst hebben. Bij een gering aantal van die zorgverzekeraars is dat echter (nog) niet mogelijk. Indien dat voor jouw verzekeraar geldt, ontvang je van ons een nota die je aan je verzekeraar kunt doorzenden. Hierbij geldt het tarief dat met jouw verzekeraar is overeengekomen.

Meer informatie over vergoedingen vind je op www.zorgwijzer.nl 

Heb je een vraag of jouw behandeling wel wordt vergoed? Neem gerust contact met ons op!

Meer informatie

13 + 2 =