Binnen de fysiotherapie zijn er verschillende testmethoden en analyses die worden toegepast om klachtenbeelden en/of aandoeningen in beeld te brengen. Ook dienen deze testen en analyses als ondersteuning van het klinisch redeneren en het fysiotherapeutisch handelen.

 

Sport- en fittest

Benieuwd naar je lichamelijke conditie en hoe fit je bent? Met de FITMATE MED kan een geavanceerde sport- en fittest worden uitgevoerd. Met deze 60 minuten durende test kunnen inspanningstesten worden uitgevoerd, kan rustmetabolisme worden gemeten en kan er een longfunctietest (spirometrie) worden uitgevoerd. Ook resultaten zoals bloeddruk, rusthartslag, vetpercentage, waist-to-hip-ratio (verhouding tussen de taille, buik en heup omvang), VO2max (het gemeten aantal milliliter O2 per kilogram lichaamsgewicht per minuut wat omgezet wordt in het lichaam voor het leveren van energie) en het risico op hart-en vaatziekten worden in kaart gebracht.

Meer info vind je op www.tulipmed.nu

Spronganalyse

Sommige (niet) sporters kampen met stabiliteitsproblemen of moeten bijvoorbeeld vanwege blessures weer sprongkracht of reactievermogen trainen. Met behulp van een sprong-analyse, uitgevoerd met krachtplaten of krachtenplatforms, kunnen krachten en momenten worden gemeten. Hierdoor kan veel bepaald worden over een sprong, 1 stap, meerdere stappen en/of balans. Krachtplaten worden daarom veelvuldig ingezet bij stabiliteits- of neurologische analyses, orthopedie, revalidatie, kracht-, vermogens- of arbeidsstudies, gangbeeldanalyse en binnen de (top)sport.

 

De volgende analyses zullen medio 2018 uitgevoerd kunnen worden.

Hardloopanalyse

Hardlopers lopen heel vaak blessures op. Er zijn maar weinig hardlopers die weten of ze écht goed lopen. Techniek en beheersing van het hardlopen zijn essentieel bij het voorkomen van blessures.  Te grote passen, slechte rompstabiliteit, verkeerde schoenen en teveel en te hard hardlopen zijn belangrijke oorzaken van blessures.
Bij een hardloopanalyse wordt door middel van video-opnamen naar de looptechniek gekeken en krijg je inzicht in blessurevrij hardlopen. Daarnaast krijg je na afloop van de 60 minuten durende test advies hoe je je techniek kunt verbeteren. De test is geschikt voor beginnende en/of recreatieve hardlopers, alle (top)sporters die moeten hardlopen voor hun sport en voor sporters waarbij de blessure niet over
gaat of terug blijft komen.

 

Wandelanalyse

Ondanks dat wandelen laagdrempelig en met relatief weinig blessures gepaard gaat, kunnen wandelaars toch te maken krijgen met blessures. Denk aan blaren, zere enkels en pijn aan bal van de voet, knie of heup. Dergelijke klachten zijn (deels) te verhelpen met een juiste wandeltechniek, juiste wandelschoenen en eventueel sportzolen. Een 1,5 uur durende wandelanalyse geeft inzicht de oorzaak van de klachten en bestaat uit het in kaart brengen van de trainingsbelasting en klachten door middel van een videoanalyse en het dynamische meten van hoeken van het onderbeen.

 

 

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie
over de testen en analyses?
We helpen je graag!

Meer informatie

 

15 + 6 =